Tankar om uppfödning

Selma är parad och vi väntar med spänning på att se om det blir valpar. Det är en förmån att få vara med om detta och jag njuter av att än en gång planera för valpar. 

Som uppfödare har jag ett stort ansvar, mot min tik, hanhundsägaren, blivande valpköpare, valparna och mot rasen. För att kunna axla detta stora ansvar och våga ta steget mot en valpkull har jag gjort allt för att lära mig så mycket som möjligt. Kennelklubbens böcker om uppfödning och annan litteratur är läst många gånger och erfarna vänner är pumpade på information.

Beslutet att låta vår första tik Smilla gå i avel växte fram i takt med att vi såg att hennes mentalitet är mycket bra, hennes hälsa god och hennes exteriör rastypisk. Hennes kullsyskon är även de friska, glada och vackra lagotto.

Smillas första kull bestod av endast en valp, Alfons. Alfons finns kvar hos oss och är en mycket trygg, trevlig och social lagotto. I Smillas andra kull behöll vi Selma som nu får ta över ansvaret som kennelns avelstik.

En viktig del i planeringen av valpar är att välja hane. Jag har tittat på hundratals stamtavlor, diskuterat med kunniga inom rasen och träffat intressanta hanar. 

För oss är hundarna familjemedlemmar och det viktigaste när vi ska sälja våra valpar är att de kommer till bra hem där de blir älskade och får delta i familjens liv såväl vardag som helg. De familjer som köper en lagotto måste veta att det är en hund som trots sitt söta utseende kräver tydliga regler.

Jag har fått ett ovärderligt stöd av Smillas uppfödare och vet hur viktigt det är att kunna ringa sin uppfödare inte bara när frågor och funderingar dyker upp, utan även när man vill dela något som hänt i livet tillsammans med hunden. Jag vill finnas där för mina valpköpare på samma sätt och ser kontakten vid försäljningen som starten på en mångårig relation. För att detta ska fungera och kännas bra för båda parter vill jag träffa eventuella valpköpare innan vi bestämmer något.    


Vi har många som är intresserade av en valp efter Selma och tar därför inte emot fler intresseanmälningar. 
                                            
                                            

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

01.11 | 15:22

Hej Pia!
Som det ser ut just nu kommer det att dröja lite med valpar. Titta gärna här på hemsidan så uppdaterar jag när det är dags.
Hälsningar Helena

...
30.10 | 02:16

Planerar ni för valpar våren/sommaren 2017? Vi är intresserad av en tikvalp.
Vi bor på en gård i Jämtland med hästar höns och Jämthundar.
MVH Pia.

...
01.11 | 10:18

Hej. Har tittat på er sida och en fråga. Planerar ni valpar till våren? Vi planerar att köpa hund i vår.

...
05.04 | 13:49

Hej Ki,

vi har ingen planerad kull för tillfället - titta på Lagottoklubbens hemsida, där finns fler uppfödare och planerade kullar.

Hälsningar
Jörgen

...
Du gillar den här sidan